Zapraszamy do lektury najnowszego wydania Informatora Eko-Gminy.
Tym razem szczególnie zachęcamy do refleksji nad tekstem „Nie wylewaj oleju do kanalizacji”.
Rzepakowy, słonecznikowy, lniany, z oliwek czy wiele innych bardziej wymyślnych odmian. Nie ma chyba gospodarstwa, w którym olej nie byłby wykorzystywany w kuchni. Do mielonych, schabowych, frytek czy innego rodzaju skwierczących potraw. Mniam. Ale gdy znikną z patelni… problem. Co zrobić, ze zużytym olejem, tak żeby nie zaszkodzić środowisku, lub nie doprowadzić do awarii kanalizacji ? Oto kilka porad, które warto wziąć sobie do serca !
09.04.2025
Po raz kolejny Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. gościło na III Branżowych Targach...
Czytaj więcej31.03.2025
Skąd się bierze woda w kranie ? Jak długie sieci wodociągowo – kanalizacyjne ma PWiK...
Czytaj więcej